1 z 11
Przewijaj galerię w dół
Buraczki zasmażane to nie tylko smaczny dodatek do obiadu,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Buraczki zasmażane

Buraczki zasmażane to nie tylko smaczny dodatek do obiadu, ale przede wszystkim bardzo zdrowe danie. Sprawdź prosty przepis na buraczki na ciepło. Zobacz w galerii, jak je przygotować.

2 z 11
Ugotuj buraki do miękkości, może to zająć 1-1,5 godziny....
fot. Katarzyna Puczyńska

Buraczki zasmażane. Krok 1

Ugotuj buraki do miękkości, może to zająć 1-1,5 godziny. Możesz także upiec je w piekarniku.

3 z 11
Przestudzone buraczki obierz ze skórki, odetnij twardą część...
fot. Katarzyna Puczyńska

Buraczki zasmażane. Krok 2

Przestudzone buraczki obierz ze skórki, odetnij twardą część i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

4 z 11
W garnku rozpuść masło, dodaj mąkę pszenną i chwilę podsmaż....
fot. Katarzyna Puczyńska

Buraczki zasmażane. Krok 3

W garnku rozpuść masło, dodaj mąkę pszenną i chwilę podsmaż. Dodaj buraczki i dokładnie wymieszaj.

Pozostało jeszcze 6 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Zobacz również

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka