1 z 11
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Buraczki zasmażane
Buraczki zasmażane to nie tylko smaczny dodatek do obiadu, ale przede wszystkim bardzo zdrowe danie. Sprawdź prosty przepis na buraczki na ciepło. Zobacz, jak je przygotować. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Buraczki zasmażane. Krok 1
Ugotuj buraki do miękkości, może to zająć 1-1,5 godziny. Możesz także upiec je w piekarniku.
3 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Buraczki zasmażane. Krok 2
Przestudzone buraczki obierz ze skórki, odetnij twardą część i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
4 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Buraczki zasmażane. Krok 3
W garnku rozpuść masło, dodaj mąkę pszenną i chwilę podsmaż. Dodaj buraczki i dokładnie wymieszaj.