1 z 10
Przewijaj galerię w dół
Domowe bułki z pieczarkami to wypiek idealny do czerwonego...
fot. Anna Daniluk

Bułeczki drożdżowe z pieczarkami

Domowe bułki z pieczarkami to wypiek idealny do czerwonego barszczu. Kliknij obrazek i przesuwaj strzałkami, aby zobaczyć etapy przygotowania.

2 z 10
Wieczorem przed pieczeniem bułek warto zrobić zaczyn. Można...
fot. Anna Daniluk

Zaczyn do bułek z pieczarkami

Wieczorem przed pieczeniem bułek warto zrobić zaczyn. Można także, zamiast niego zwiększyć ilość mąki do 500 g i dodać więcej o 4 g drożdży.

3 z 10
Składniki na ciasto drożdżowe wymieszałam z zaczynem i...
fot. Anna Daniluk

Ciasto drożdżowe na bułki z pieczarkami

Składniki na ciasto drożdżowe wymieszałam z zaczynem i zasmażką. Chwilę zagniotłam na blacie i odstawiłam do wyrośnięcia do natłuszczonej miski.

4 z 10
Pieczarki obrałam i pokroiłam w kostkę i półplasterki.
fot. Anna Daniluk

Krojenie pieczarek do farszu

Pieczarki obrałam i pokroiłam w kostkę i półplasterki.

Pozostało jeszcze 5 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Zobacz również

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka