1 z 10
Przewijaj galerię w dół

fot. Anna Daniluk
Bułeczki drożdżowe z pieczarkami
Domowe bułki z pieczarkami to wypiek idealny do czerwonego barszczu. Kliknij obrazek i przesuwaj strzałkami, aby zobaczyć etapy przygotowania.
2 z 10

fot. Anna Daniluk
Zaczyn do bułek z pieczarkami
Wieczorem przed pieczeniem bułek warto zrobić zaczyn. Można także, zamiast niego zwiększyć ilość mąki do 500 g i dodać więcej o 4 g drożdży.
3 z 10

fot. Anna Daniluk
Ciasto drożdżowe na bułki z pieczarkami
Składniki na ciasto drożdżowe wymieszałam z zaczynem i zasmażką. Chwilę zagniotłam na blacie i odstawiłam do wyrośnięcia do natłuszczonej miski.
4 z 10

fot. Anna Daniluk
Krojenie pieczarek do farszu
Pieczarki obrałam i pokroiłam w kostkę i półplasterki.