5 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Sałatka z tortellini i roszponki. Krok 3
Kukurydze odsącz z zalewy na sitko. Dodaj ją do tortellini.
6 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Sałatka z tortellini i roszponki. Krok 4
Suszone pomidory pokrój w paseczki lub kostkę. Możesz użyć także suszonych pomidorów w oleju. Dodaj je do sałatki.
7 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Sałatka z tortellini i roszponki. Krok 5
Przygotuj sos mieszając oliwę z oliwek lub olej rzepakowy z sokiem z cytryny, płynnym miodem, solą, pieprzem oraz ziołami: bazylią, oregano i czosnkiem niedźwiedzim. Polej sałatkę sosem i wymieszaj.
8 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Sałatka z tortellini i roszponki. Krok 6
Roszponkę umyj i osusz. Dodaj ją do sałatki tuż przed podaniem. Wtedy będzie smakować najlepiej i zachowa swoją delikatną chrupkość.