1 z 9
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Faworki z ciasta francuskiego
Pyszne chrupiące faworki z ciasta francuskiego, pieczone w piekarniku. Kliknij galerię i zobacz, jak je przygotować. Przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 9

fot. Katarzyna Puczyńska
Faworki z ciasta francuskiego. Krok 1
Do przygotowania faworków potrzebujesz jedynie dwóch składników: gotowego ciasta francuskiego i cukru pudru do posypania. Najpierw nastaw piekarnik na 210 stopni Celsjusza.
3 z 9

fot. Katarzyna Puczyńska
Faworki z ciasta francuskiego. Krok 2
Ciasto francuskie rozłóż i pokrój w podłużne paski, a następnie każdy przetnij w połowie na dwa krótsze paski. Natnij je po środku.
4 z 9

fot. Katarzyna Puczyńska
Faworki z ciasta francuskiego. Krok 3
Przez nacięcie przełóż jeden koniec paska i lekko pociągnij. W ten sposób powstanie kształt faworka.