1 z 9
Przewijaj galerię w dół
Pyszne chrupiące faworki z ciasta francuskiego, pieczone w...
fot. Katarzyna Puczyńska

Faworki z ciasta francuskiego

Pyszne chrupiące faworki z ciasta francuskiego, pieczone w piekarniku. Kliknij galerię i zobacz, jak je przygotować. Przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2 z 9
Do przygotowania faworków potrzebujesz jedynie dwóch...
fot. Katarzyna Puczyńska

Faworki z ciasta francuskiego. Krok 1

Do przygotowania faworków potrzebujesz jedynie dwóch składników: gotowego ciasta francuskiego i cukru pudru do posypania. Najpierw nastaw piekarnik na 210 stopni Celsjusza.

3 z 9
Ciasto francuskie rozłóż i pokrój w podłużne paski, a...
fot. Katarzyna Puczyńska

Faworki z ciasta francuskiego. Krok 2

Ciasto francuskie rozłóż i pokrój w podłużne paski, a następnie każdy przetnij w połowie na dwa krótsze paski. Natnij je po środku.

4 z 9
Przez nacięcie przełóż jeden koniec paska i lekko pociągnij....
fot. Katarzyna Puczyńska

Faworki z ciasta francuskiego. Krok 3

Przez nacięcie przełóż jeden koniec paska i lekko pociągnij. W ten sposób powstanie kształt faworka.

Pozostały jeszcze 4 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Zobacz również

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem