1 z 19
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto góra lodowa bez pieczenia. Przepis
Efektowne i niezwykle smaczne ciasto góra lodowa na herbatnikach to prawdziwy przysmak. Zobacz, jak je przygotować. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 19

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto góra lodowa bez pieczenia. Krok 1
Przygotowanie ciasta zacznij od odmierzenia wszystkich potrzebnych składniki na krem. Masło wyjmij z lodówki i odstaw na bok, by miało temperaturę pokojową
3 z 19

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto góra lodowa bez pieczenia. Krok 2
Następnie do garnka przelej połowę porcji mleka. Dodaj cukier i wymieszaj. Wstaw na mały ogień.
4 z 19

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto góra lodowa bez pieczenia. Krok 3
Do wysokiej miski wlej pozostałą część mleka, wsyp proszek budyniowy, mąkę pszenną, dodaj żółtka i wanilię. Dokładnie zmiksuj, by nie było grudek. Możesz dodatkowo przetrzeć masę przez gęste sitko.