5 z 17
Pokrojone bataty wypłucz w bardzo zimnej wodzie
fot. Katarzyna Puczyńska

Frytki z batatów. Krok 4

Pokrojone bataty wypłucz w bardzo zimnej wodzie

6 z 17
Wypłukane bataty zalej jeszcze raz zimną wodą i odstaw na...
fot. Katarzyna Puczyńska

Frytki z batatów. Krok 5

Wypłukane bataty zalej jeszcze raz zimną wodą i odstaw na ok. 20 min.

7 z 17
Po 20 min. odcedź bataty z wody
fot. Katarzyna Puczyńska

Frytki z batatów. Krok 6

Po 20 min. odcedź bataty z wody

8 z 17
Wytrzyj bataty ręcznikiem papierowym i przełóż do dużego...
fot. Katarzyna Puczyńska

Frytki z batatów. Krok 7

Wytrzyj bataty ręcznikiem papierowym i przełóż do dużego naczynia, w którym będzie Ci wygodnie je wymieszać

Pozostało jeszcze 8 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

Zobacz również

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna