1 z 6
Przewijaj galerię w dół

fot. Anna Daniluk
Domowa pizza z pieczarkami
Domowa pizza z grzybami może być podawana z sosem chrzanowym i obsypana posiekaną świeżą natką pietruszki.
2 z 6

fot. Anna Daniluk
Ciasto chlebowe w koszyku
Wyrośnięte ciasto chlebowe można uformować na spód do pizzy na papierze do pieczenia. Następnie trzeba przełożyć go na rozgrzaną blachę i upiec w piekarniku.
3 z 6

fot. Anna Daniluk
Pizza z grzybami na spodzie chlebowym
Spód do pizzy z grzybami wyrasta długo z powodu przygotowania go na naturalnym zakwasie chlebowym. Dzięki powolnej fermentacji spód do pizzy będzie miał wiele dziur, które świadczą o bąbelkach powietrza.
4 z 6

fot. Anna Daniluk
Rozciągnięte ciasto na pizzę z grzybami
W trakcie rozciągania ciasta na kształt okręgu należy robić to delikatnie, aby nie zniszczyć bąbelków powietrza.