5 z 9
Owoce przełóż do garnka i zasyp cukrem. Po godzinie, gdy...
fot. pixabay.com

Pigwa do herbaty. Krok 3

Owoce przełóż do garnka i zasyp cukrem. Po godzinie, gdy puszczą sok, ustaw garnek na mały ogień i dodaj wody do 2/3 wysokości owoców. Gotuj ok. 15 minut.

6 z 9
Gorące owoce wraz z syropem przelej do czystych słoików i...
fot. pixabay.com

Pigwa do herbaty. Krok 4

Gorące owoce wraz z syropem przelej do czystych słoików i zakręć. Ustaw je do góry dnem i zostaw do wystudzenia.

7 z 9
Pigwa do herbaty jest już gotowa. Przechowuj ją w...
fot. Getty Images/ 5PH

Pigwa do herbaty. Krok 5

Pigwa do herbaty jest już gotowa. Przechowuj ją w zacienionym miejscu. Możesz także urozmaicać jej smak, np. dodając korzenne przyprawy. Jeśli owoce uznasz za mało kwaśne, dodaj także sok z cytryny.

8 z 9
Herbata z dodatkiem pigwy w syropie jest pyszna,...
fot. pixabay.com

Pigwa do herbaty. Krok 6

Herbata z dodatkiem pigwy w syropie jest pyszna, rozgrzewająca i zdrowa. Warto mieć kilka słoiczków tych przetworów w zapasie na zimę. Życzę smacznego!

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Najlepsze kotleciki z cukinii na obiad. Poznaj fit przepis

HIT DNIA
Najlepsze kotleciki z cukinii na obiad. Poznaj fit przepis

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Zobacz również

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik