1 z 18
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto czekoladowe mieszane widelcem
Najlepsze i najprostsze ciasto czekoladowe. Zrobisz je w 5 minut i upieczesz w 30 minut. Zobacz, jak łatwo je przygotować. W galerii zobaczysz etapy przygotowania krok po kroku.
2 z 18

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto czekoladowe mieszane widelcem. Krok 1
Zacznij od nastawienia piekarnika na 180 stopni z opcją góra-dół. W dużej misce wymieszaj wszystkie suche składniki, czyli mąkę pszenną, kakao, cukier i cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia i szczyptę soli.
3 z 18

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto czekoladowe mieszane widelcem. Krok 2
Do małej miski wbij jajka i roztrzep je widelcem. Wlej mleko i dodaj olej.
4 z 18

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto czekoladowe mieszane widelcem. Krok 3
Przygotuj także powidła śliwkowe. Jeśli nie lubisz powideł, możesz użyć dowolnego dżemu np. truskawkowego czy brzoskwiniowego.