1 z 4
Przewijaj galerię w dół
Bułeczki drożdżowe na bazie szafranu nawiązują do obchodów...
fot. Magdalena Tomaszewska Bolałek/Marta Pańczyk

Lussekatter

Bułeczki drożdżowe na bazie szafranu nawiązują do obchodów dnia świętej Łucji. Przepis poleca Magdalena Tomaszewska-Bolałek.

2 z 4
„Tradycje kulinarne Szwecji” Magdalena Tomaszewska-Bolałek
fot. materiały prasowe Hanami/Marta Pańczyk

„Tradycje kulinarne Szwecji” Magdalena Tomaszewska-Bolałek

3 z 4
Lussekatter to bułeczki tradycyjnie serwowane w Szwecji...
fot. Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Lussekatter

Lussekatter to bułeczki tradycyjnie serwowane w Szwecji podczas Dnia Świętej Łucji przypadającego 13 grudnia.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

HIT DNIA
Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Polecamy

Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

HIT DNIA
Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek