5 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Kruche ciastka z marmoladą. Krok 4
Wałkuj porcje ciasta na grubość około 5 mm, ciastka jeszcze nieco urosną w czasie pieczenia. W razie potrzeby podsyp odrobinę mąki, by ciasto nie kleiło się do wałka i stolnicy. Wycinaj kształty ciasteczek.
6 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Kruche ciastka z marmoladą. Krok 5
Potrzebujesz tyle samo całych ciastek i ciastek z dziurką. Możesz wycinać je foremką w kształcie kwiatka lub po prostu za pomocą szklanki. Okrągłe otwory wytnij np. małym kieliszkiem.
7 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Kruche ciastka z marmoladą. Krok 6
Piecz ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
8 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Kruche ciastka z marmoladą. Krok 7
Gotowe, wystudzone ciasteczka smaruj marmoladą i sklejaj po dwa, tak jak na zdjęciu. Wierzch ciastek oprósz cukrem pudrem dla dekoracji.