1 z 7
Przewijaj galerię w dół
Domowe rogale świętomarcińskie przygotowywane są na cieście...
fot. Anna Daniluk

Rogal świętomarcińskie

Domowe rogale świętomarcińskie przygotowywane są na cieście półfrancuskim, czyli drożdżowym schładzanym i wałkowanym z dużą ilością masła.

2 z 7
Nadmiar nadzienia można zamrozić albo wykorzystać np.: do...
fot. Anna Daniluk

Nadzienie z białego maku

Nadmiar nadzienia można zamrozić albo wykorzystać np.: do przełożenia biszkoptu.

3 z 7
Aby ułatwić sobie wycinanie równych rogalików, warto naciąć...
fot. Anna Daniluk

Rogal świętomarciński

Aby ułatwić sobie wycinanie równych rogalików, warto naciąć ciasto po jednej stronie w równych odstępach, a po drugiej stronie nacinać je równolegle pośrodku nacięć.

4 z 7
Masło należy rozłożyć na 3/4 powierzchni rozwałkowanego...
fot. Anna Daniluk

Ciasto na rogale świętomarcińskie

Masło należy rozłożyć na 3/4 powierzchni rozwałkowanego ciasta.

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Zobacz również

Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

HIT DNIA
Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem