1 z 11
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Komosa - pyszny dodatek do sałatek
Komosa ryżowa, zwana złotem Inków, to pyszny dodatek do dań. Możesz zrobić z niej rewelacyjną sałatkę. Zobacz przepis. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia.
2 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Krok 1
Zacznij od ugotowania komosy ryżowej w osolonej wodzie. Odcedź i przełóż do miseczki.
3 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Krok 2
Pomidora umyj i pokrój w kostkę. Jeśli nie lubisz skórki, możesz pomidora sparzyć lub obrać specjalną obieraczką do warzyw.
4 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Krok 3
Ser pokrój w drobną kostkę. Polecamy zrobić sałatkę z serem cheddar. Dobrze będzie smakować także mozzarella, feta lub gouda.