5 z 7
Lucyna Ćwierczakiewiczowa (1826-1901) – to znana polska...
fot. Wikipedia, domena publiczna

Lucyna Ćwierczakiewiczowa (1826-1901) – to znana polska kucharka i publicystka. Zrewolucjonizowała naszą gastronomię i była pierwszą osobą w Polsce, która zarabiała na pisaniu książek kulinarnych.

6 z 7
Eugénie Brazier ( 1895-1977) to pierwsza szefowa kuchni,...
fot. Wikipedia, domena publiczna

Eugénie Brazier ( 1895-1977) to pierwsza szefowa kuchni, która zdobyła 3 gwiazdki Michelin. Uznawana jest powszechnie za matkę nowoczesnej kuchni francuskiej. Dzięki swoim osiągnięciom ustanowiła Lyon jako kulinarną stolicę Francji.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

Polecamy

Najlepsze kotleciki z cukinii na obiad. Poznaj fit przepis

HIT DNIA
Najlepsze kotleciki z cukinii na obiad. Poznaj fit przepis

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!