1 z 6
Przewijaj galerię w dół
Farsz do makowca tradycyjnie doprawia się bakaliami.
fot. 123rf.com/dar1930/zdjęcie ilustracyjne

Tradycyjny makowiec drożdżowy

Farsz do makowca tradycyjnie doprawia się bakaliami.

2 z 6
Domowy makowic można ozdobić lukrem z kandyzowaną skórką...
fot. gkrphoto/123rf.com/zdjęcie ilustracyjne

Tradycyjny makowiec na Wigilię

Domowy makowic można ozdobić lukrem z kandyzowaną skórką pomarańczy.

3 z 6
Tradycyjny makowiec zazwyczaj ozdabiany jest lukrem i...
fot. Mariha-kitchen / gettyimages.com/zdjęcie ilustracyjne

Makowiec tradycyjny

Tradycyjny makowiec zazwyczaj ozdabiany jest lukrem i opcjonalnie kandyzowanymi owocami.

4 z 6
W Polsce do makowca wykorzystuje się odmianą niebieską maku....
fot. yelenayemchuk/123RF

Mak do ciasta

W Polsce do makowca wykorzystuje się odmianą niebieską maku. Jeśli woli się delikatniejszy smak zachęcamy do wypróbowania białego maku.

Pozostało jeszcze 1 zdjęcie.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Zobacz również

Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

HIT DNIA
Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu