1 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
W XIX wieku i na początku XX na wigilijnym stole można było...
fot. Getty Images/HandmadePictures

Karaś Ćwierczakiewiczowej i galareta ananasowa Monatowej na Wigilię. Przepisy na Boże Narodzenie z XIX wieku. Tych dań już się nie robi

Galaretka ananasowa Monatowej

W XIX wieku i na początku XX na wigilijnym stole można było znaleźć galaretkę ananasową. Przepis proponowała Maria Ochorowicz-Monatowa w ramach wystawnego obiadu. Kliknij w obrazek i przesuwaj strzałkami, aby zobaczyć przepisy z XIX wieku.

Zobacz również

Jens Gustafsson, trener Pogoni: W drugiej połowie pokazaliśmy prawdziwą Pogoń

Jens Gustafsson, trener Pogoni: W drugiej połowie pokazaliśmy prawdziwą Pogoń

Brązowy medal Projektu Warszawa w Ekstraklasie siatkarzy

Brązowy medal Projektu Warszawa w Ekstraklasie siatkarzy

Polecamy

Botwinka z ziemniakami. Z przepisu mojej mamy wychodzi idealna!

Botwinka z ziemniakami. Z przepisu mojej mamy wychodzi idealna!

Placek z rabarbarem jak z PRL-u. Ten wypiek znika do ostatniego okruszka

Placek z rabarbarem jak z PRL-u. Ten wypiek znika do ostatniego okruszka

Ciasto mleczna kanapka to hit. Na imprezie zniknęło w 15 minut

Ciasto mleczna kanapka to hit. Na imprezie zniknęło w 15 minut