1 z 9
Przewijaj galerię w dół
Ciasto z kaszy gryczanej, charakterystyczne dla kuchni...
fot. Katarzyna Puczyńska

Gryczak janowski

Ciasto z kaszy gryczanej, charakterystyczne dla kuchni Janowa Lubelskiego. Kliknij w obrazek, aby zobaczyć inne dania charakterystyczne dla województwa lubelskiego. Przesuwaj zdjęcia gestem lub strzałką.

2 z 9
Gryczak. Ciasto można jeść na zimno lub na ciepło...
fot. Katarzyna Puczyńska

Gryczak janowski

Gryczak. Ciasto można jeść na zimno lub na ciepło (podsmażane na oleju lub maśle).

3 z 9
Cebularz lubelski to jeden z wypieków wpisanych na listę...
fot. Jacek Babicz/PolskaPresse

Cebularz

Cebularz lubelski to jeden z wypieków wpisanych na listę produktów tradycyjnych Lubelszczyzny.

4 z 9
Placki z buraków cukrowych, startej marchewki i maku...
fot. gov.pl/CC by 3.0

Buraczak (przaśniak) lubelski

Placki z buraków cukrowych, startej marchewki i maku pochodzą z Zawieprzyc.

Pozostały jeszcze 4 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Zobacz również

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek