5 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Kotlety siekane z piekarnika. Krok 3
Dodaj do kurczaka i papryki wszystkie przyprawy: sól, czosnek granulowany, słodką paprykę i odrobinę chili. Jeśli lubisz ostre potrawy, to możesz dodać więcej chili lub pieprzu cayenne.
6 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Kotlety siekane z piekarnika. Krok 4
Żółty ser typu gouda zetrzyj na tarce i dodaj do masy na kotlety. Wsyp mąkę pszenną i dodaj jedno jajko.
7 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Kotlety siekane z piekarnika. Krok 5
Wymieszaj masę na kotlety siekane. Jeśli masz czas, to możesz ją schować do lodówki na pół godziny.
8 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Kotlety siekane z piekarnika. Krok 6
Nakładaj masę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Staraj się formować małe, okrągłe i płaskie kotleciki.