1 z 17
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Cukinia faszerowana gyros
Wyrazisty i sycący obiad do przygotowania w 30 minut. Poznaj sposób, jak zrobić cukinię faszerowaną w stylu gyros. Na zdjęciach zobaczysz przygotowanie krok po kroku.
2 z 17

fot. Katarzyna Puczyńska
Cukinia faszerowana gyros. Krok 1
Przygotowanie dania zacznij od oczyszczenia fletu z kurczaka. Następnie pokrój mięso na małe kawałki i posyp przyprawą gyros. Wymieszaj i odstaw na chwilę na bok.
3 z 17

fot. Katarzyna Puczyńska
Cukinia faszerowana gyros. Krok 2
Następnie umyj potrzebne do przepisu warzywa. Dwie cukinie przekrój na pół i łyżką wydrąż ich środek. Z papryki usuń nasiona i pokrój ją na małe kawałki.
4 z 17

fot. Katarzyna Puczyńska
Cukinia faszerowana gyros. Krok 3
Trzecią cukinię pokrój na małe kawałki. Dodasz ją później do nadzienia. Cebulę i czosnek obierz i posiekaj.