1 z 10
Przewijaj galerię w dół
Wyśmienite żeberka z grilla w słodko-ostrej marynacie....
fot. Katarzyna Puczyńska

Żeberka z grilla w słodko-ostrej marynacie

Wyśmienite żeberka z grilla w słodko-ostrej marynacie. Zobacz, jak je zrobić. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2 z 10
Najpierw pokrój żeberka na mniejsze porcje. Nie musisz...
fot. Katarzyna Puczyńska

Żeberka z grilla w słodko-ostrej marynacie. Krok 1

Najpierw pokrój żeberka na mniejsze porcje. Nie musisz wycinać tłuszczu. Jeśli żeberka są chude, to pokrój je na porcje po dwie kostki.

3 z 10
Przygotuj marynatę: w miseczce wymieszaj ostry ketchup,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Żeberka z grilla w słodko-ostrej marynacie. Krok 2

Przygotuj marynatę: w miseczce wymieszaj ostry ketchup, miód, musztardę, sos sojowy, ostrą i słodką paprykę, czosnek granulowany, sól i pieprz.

4 z 10
Posmaruj żeberka sporą ilością marynaty.  Ułóż je w naczyniu...
fot. Katarzyna Puczyńska

Żeberka z grilla w słodko-ostrej marynacie. Krok 3

Posmaruj żeberka sporą ilością marynaty. Ułóż je w naczyniu lub na talerzu.

Pozostało jeszcze 5 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Zobacz również

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek