1 z 12
Przewijaj galerię w dół
Pyszne twarogowe ciasteczka całuski z kwaśnymi jabłkami....
fot. Katarzyna Puczyńska

Twarogowe ciastka całuski

Pyszne twarogowe ciasteczka całuski z kwaśnymi jabłkami. Zobacz, jak je przygotować. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2 z 12
Przygotowanie ciasteczek zacznij od posiekania mąki pszennej...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasteczka całuski. Krok 1

Przygotowanie ciasteczek zacznij od posiekania mąki pszennej z zimnym masłem. Następnie dodaj cukier puder i ser twarogowy przeciśnięty przez praskę oraz szczyptę soli. Zagnieć ciasto. Owiń je w folię spożywczą i schowaj do lodówki na ok. pół godziny.

3 z 12
Gdy ciasto się chłodzi, możesz umyć i obrać jabłka. Pokrój...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasteczka całuski. Krok 2

Gdy ciasto się chłodzi, możesz umyć i obrać jabłka. Pokrój je na grubsze plasterki.

4 z 12
Schłodzone ciasto wałkuj porcjami na grubość ok. 5 mm. Jeśli...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasteczka całuski. Krok 3

Schłodzone ciasto wałkuj porcjami na grubość ok. 5 mm. Jeśli to potrzebne, to podsyp ciasto mąką. Wycinaj kółeczka foremką lub szklanką.

Pozostało jeszcze 7 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Zobacz również

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem