1 z 12
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Twarogowe ciastka całuski
Pyszne twarogowe ciasteczka całuski z kwaśnymi jabłkami. Zobacz, jak je przygotować. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasteczka całuski. Krok 1
Przygotowanie ciasteczek zacznij od posiekania mąki pszennej z zimnym masłem. Następnie dodaj cukier puder i ser twarogowy przeciśnięty przez praskę oraz szczyptę soli. Zagnieć ciasto. Owiń je w folię spożywczą i schowaj do lodówki na ok. pół godziny.
3 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasteczka całuski. Krok 2
Gdy ciasto się chłodzi, możesz umyć i obrać jabłka. Pokrój je na grubsze plasterki.
4 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasteczka całuski. Krok 3
Schłodzone ciasto wałkuj porcjami na grubość ok. 5 mm. Jeśli to potrzebne, to podsyp ciasto mąką. Wycinaj kółeczka foremką lub szklanką.