5 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Paszteciki z mięsem. Krok 4
Zagnieć krucho-drożdżowe ciasto. Przykryj je folią spożywczą lub ściereczką i odstaw na około pół godziny, by podrosło.
6 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Paszteciki z mięsem. Krok 5
Podrośnięte ciasto podziel na dwie równe części. Przygotuj sobie wałek i postaw obok farsz.
7 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Paszteciki z mięsem. Krok 6
Najpierw rozwałkuj pierwszą część ciasta, podsypując odrobiną mąki pszennej. Podziel je na dwie podłużne części.
8 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Paszteciki z mięsem. Krok 7
Wzdłuż dłuższego boku ciasta połóż farsz i zwiń jak roladę. Zrób tak obie części, a następnie przygotuj identycznie odłożoną wcześniej porcję. Powinno wyjść 4 wałki ciasta z farszem. Odstaw na kilka minut, by paszteciki podrosły.