5 z 12
Zagnieć krucho-drożdżowe ciasto. Przykryj je folią spożywczą...
fot. Katarzyna Puczyńska

Paszteciki z mięsem. Krok 4

Zagnieć krucho-drożdżowe ciasto. Przykryj je folią spożywczą lub ściereczką i odstaw na około pół godziny, by podrosło.

6 z 12
Podrośnięte ciasto podziel na dwie równe części. Przygotuj...
fot. Katarzyna Puczyńska

Paszteciki z mięsem. Krok 5

Podrośnięte ciasto podziel na dwie równe części. Przygotuj sobie wałek i postaw obok farsz.

7 z 12
Najpierw rozwałkuj pierwszą część ciasta, podsypując...
fot. Katarzyna Puczyńska

Paszteciki z mięsem. Krok 6

Najpierw rozwałkuj pierwszą część ciasta, podsypując odrobiną mąki pszennej. Podziel je na dwie podłużne części.

8 z 12
Wzdłuż dłuższego boku ciasta połóż farsz i zwiń jak roladę....
fot. Katarzyna Puczyńska

Paszteciki z mięsem. Krok 7

Wzdłuż dłuższego boku ciasta połóż farsz i zwiń jak roladę. Zrób tak obie części, a następnie przygotuj identycznie odłożoną wcześniej porcję. Powinno wyjść 4 wałki ciasta z farszem. Odstaw na kilka minut, by paszteciki podrosły.

Pozostały jeszcze 3 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

Zobacz również

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik