5 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Bajaderki. Krok 4
Jeśli uznasz, że ciasto jest za suche, dodaj więcej powideł, a jeśli bajaderka wyda Ci się za wilgotna, dołóż jeszcze trochę pokruszonych herbatników.
6 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Bajaderki. Krok 5
Sprawdź smak ciasta – powinno być lekko słodkie, ale jeśli wolisz słodsze wypieki, dodaj odrobinę cukru pudru. Formuj z ciasta kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
7 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Bajaderki. Krok 6
Bajaderki proponuję dodatkowo obtoczyć w czekoladzie. Podgrzej śmietankę i rozpuść w niej czekoladę.
8 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Bajaderki. Krok 7
Obtaczaj kuleczki w czekoladzie i w wiórkach kokosowych.