5 z 12
Jeśli uznasz, że ciasto jest za suche, dodaj więcej powideł,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Bajaderki. Krok 4

Jeśli uznasz, że ciasto jest za suche, dodaj więcej powideł, a jeśli bajaderka wyda Ci się za wilgotna, dołóż jeszcze trochę pokruszonych herbatników.

6 z 12
Sprawdź smak ciasta – powinno być lekko słodkie, ale jeśli...
fot. Katarzyna Puczyńska

Bajaderki. Krok 5

Sprawdź smak ciasta – powinno być lekko słodkie, ale jeśli wolisz słodsze wypieki, dodaj odrobinę cukru pudru. Formuj z ciasta kuleczki wielkości orzecha włoskiego.

7 z 12
Bajaderki proponuję dodatkowo obtoczyć w czekoladzie....
fot. Katarzyna Puczyńska

Bajaderki. Krok 6

Bajaderki proponuję dodatkowo obtoczyć w czekoladzie. Podgrzej śmietankę i rozpuść w niej czekoladę.

8 z 12
Obtaczaj kuleczki w czekoladzie i w wiórkach kokosowych.
fot. Katarzyna Puczyńska

Bajaderki. Krok 7

Obtaczaj kuleczki w czekoladzie i w wiórkach kokosowych.

Pozostały jeszcze 3 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

Co zjeść na Jarmarku Dominikańskim? Byłam, zjadłam i piszę, czy warto

O TYM SIĘ MÓWI
Co zjeść na Jarmarku Dominikańskim? Byłam, zjadłam i piszę, czy warto

Zobacz również

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik