1 z 9
Przewijaj galerię w dół
Prosty i smaczny sos aioli zrobisz z czosnku, majonezu, soku...
fot. Anna Daniluk

Sos aioli

Prosty i smaczny sos aioli zrobisz z czosnku, majonezu, soku z cytryny, oliwy i soli. Kliknij obrazek i przesuwaj strzałkami, aby zobaczyć etapy przygotowania sosu.

2 z 9
Czosnek rozgniatam w moździerzu na papkę. Można także...
fot. Anna Daniluk

Czosnek w moździerzu

Czosnek rozgniatam w moździerzu na papkę. Można także zetrzeć go na tarce lub przecisnąć przez praskę.

3 z 9
Do macerowania czosnku używam soku wyciśniętego ze świeżej...
fot. Anna Daniluk

Sok z cytryny do sosu aioli

Do macerowania czosnku używam soku wyciśniętego ze świeżej cytryny.

4 z 9
Czosnek zalewam sokiem z cytryny i odstawiam na 15 minut.
fot. Anna Daniluk

Macerowany czosnek

Czosnek zalewam sokiem z cytryny i odstawiam na 15 minut.

Pozostały jeszcze 4 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Zobacz również

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka