5 z 17
Gdy zaczyn dobrze podrośnie, możesz zacząć przygotowywać...
fot. Katarzyna Puczyńska

Focaccia z pomidorami. Krok 3

Gdy zaczyn dobrze podrośnie, możesz zacząć przygotowywać całe ciasto.

6 z 17
Do dużej miski przesiej mąkę pszenną. Wsyp sól i dodaj oliwę...
fot. Katarzyna Puczyńska

Focaccia z pomidorami. Krok 4

Do dużej miski przesiej mąkę pszenną. Wsyp sól i dodaj oliwę z oliwek. Wlej podrośnięty zaczyn i resztę ciepłej wody.

7 z 17
Zagnieć ciasto rękami lub mikserem kuchennym. Nie przejmuj...
fot. Katarzyna Puczyńska

Focaccia z pomidorami. Krok 5

Zagnieć ciasto rękami lub mikserem kuchennym. Nie przejmuj się, że jest klejące. Tak ma być. Przykryj miskę z ciastem ściereczką i odstaw na 30 minut.

8 z 17
Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą i przełóż do niego...
fot. Katarzyna Puczyńska

Focaccia z pomidorami. Krok 6

Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą i przełóż do niego ciasto. Możesz upiec ciasto także bezpośrednio na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia posmarowanym oliwą.

Pozostało jeszcze 8 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

Zobacz również

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik