1 z 2
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
- Tradycyjne pączki są nadziewane w taki sposób, że...
fot. archiwum prywatne Joanny Matyjek

Do łask wracają tradycyjne wypieki, z czasów młodości naszych babć i mam [ROZMOWA]

Joanna Matyjek wydała książkę kucharską pełną słodkich przepisów

- Tradycyjne pączki są nadziewane w taki sposób, że nadzienie jeszcze u góry wypływa, a cały pączek obtoczony jest na przykład w cukrze, a cukier jeszcze dodatkowo jest zmiksowany z suszonymi płatkami róży. To jest fajne, że kombinujemy i umiemy łączyć smaki i produkty, bo czasami może wyjść z tego coś super pysznego. Na przykład drożdżowiec też może być upieczony z owocami niekoniecznie dostępnymi od ręki w Polsce, ale i z mango czy z np. lukrem różanym połączonym z sokiem z buraka. Ja sama bardzo lubię modyfikować stare przepisy - mówi blogerka kulinarna

Zobacz również

OOM. Dolny Śląsk wciąż mocny na zapaśniczej macie

OOM. Dolny Śląsk wciąż mocny na zapaśniczej macie

Najciekawsze promocje lalek Barbie. Którą wybrać?

Najciekawsze promocje lalek Barbie. Którą wybrać?

Polecamy

Soczysty cheeseburger jak z amerykańskiego baru. Zrób na grillu i podaj gościom

Soczysty cheeseburger jak z amerykańskiego baru. Zrób na grillu i podaj gościom

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia

Idealna jajecznica na wiosnę. Sekret smaku tkwi w obróbce szparagów

Idealna jajecznica na wiosnę. Sekret smaku tkwi w obróbce szparagów