5 z 15
Owiń ciasto folią spożywczą i schowaj do lodówki. Schładzaj...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciastka jajka sadzone. Krok 3

Owiń ciasto folią spożywczą i schowaj do lodówki. Schładzaj je minimum pół godziny.

6 z 15
Schłodzone ciasto rozwałkuj. Wycinaj kształty jajek za...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciastka jajka sadzone. Krok 4

Schłodzone ciasto rozwałkuj. Wycinaj kształty jajek za pomocą specjalnej foremki. Możesz także wyciąć kształt jajka z tektury i odrysowywać ją nożem na cieście, a następnie wyciąć ciastka.

7 z 15
Przełóż ciasteczka na blaszkę wyłożoną papierem do...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciastka jajka sadzone. Krok 5

Przełóż ciasteczka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz je w dobrze nagrzanym piekarniku na 170 stopni przez 15 minut.

8 z 15
Gotowe ciasteczka zdejmij z blaszki i wystudź. Gdy będą już...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciastka jajka sadzone. Krok 6

Gotowe ciasteczka zdejmij z blaszki i wystudź. Gdy będą już zimne możesz zacząć je dekorować.

Pozostało jeszcze 6 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Zobacz również

Najlepsze kotleciki z cukinii na obiad. Poznaj fit przepis

HIT DNIA
Najlepsze kotleciki z cukinii na obiad. Poznaj fit przepis

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik