4 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Podstawowym składnikiem sushi, obok ryżu i ryby, są warzywa....
fot. Shameel Mukkath / Pexels

Czy sushi jest zdrowe? Rozkładamy je na części i sprawdzamy. Poznaj właściwości poszczególnych składników. Ile kalorii jest w rolce?

Warzywa

Podstawowym składnikiem sushi, obok ryżu i ryby, są warzywa. W Polsce do sporządzenia maków najczęściej używane są: sałata, ogórek, marchewka, awokado, por, rzodkiew biała i marynowana oraz tykwa marynowana.

Ta różnorodność sprawia, że jedząc sushi dostarczamy do organizmu różne witaminy, składniki mineralne oraz inne substancje aktywne, które pozytywnie wpływają na pracę całego organizmu.

Zobacz również

QUIZ o kultowym filmie "Seksmisja". Sprawdź się!

QUIZ o kultowym filmie "Seksmisja". Sprawdź się!

Świętowano 40-lecie rzeszowskiego Uniwersytetu Trzeciego Wieku [ZDJĘCIA]

Świętowano 40-lecie rzeszowskiego Uniwersytetu Trzeciego Wieku [ZDJĘCIA]

Polecamy

Kurczak ze szparagami na wiosenny obiad. Prosty przepis na pyszne danie

Kurczak ze szparagami na wiosenny obiad. Prosty przepis na pyszne danie

Szukasz pomysłu na grilla? Zrób przepis na ser halloumi z piekarnika

Szukasz pomysłu na grilla? Zrób przepis na ser halloumi z piekarnika

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia