5 z 10

fot. Anna Daniluk
Ciastka z twarogiem. Etap 4
W czasie schładzania ciasta wymieszałam twaróg z cukrem, ekstraktem waniliowym i odrobiną mąki.
6 z 10

fot. Anna Daniluk
Ciastka z twarogiem. Etap 5
Ciasto kruche rozwałkowałam, kroiłam na prostokąty, na środku smarowałam twarożkiem i zawijałam w ruloniki. Kładłam na papierze do pieczenia ułożonym na blaszce i smarowałam jajkiem rozmieszanym z wodą.
7 z 10

fot. Anna Daniluk
Ciastka z twarogiem. Etap 6
Ciastka piekłam w 180 stopniach Celsjusza przez 20 minut.
8 z 10

fot. Anna Daniluk
Ciastka z twarogiem. Etap 7
Upieczone ciastka z twarogiem można oprószyć z wierzchu cukrem pudrem.