5 z 7
Częstym daniem jedzonym w czasie mardi gras jest rodzaj...
fot. minadezhda/pl.123rf.com

Czerwona fasola z ryżem

Częstym daniem jedzonym w czasie mardi gras jest rodzaj potrawki wykonanej z czerwonej fasoli i ryżu. Danie doprawia się ostrym sosem chilli i wiele osób mówi, że jest jeszcze smaczniejsze kolejnego dnia. Wtedy smaki zdążą się przegryźć.

Proponujemy sięgnąć po przepis na fasolkę po bretońsku.

6 z 7
W Nowym Orleanie wpływy kuchni francuskiej są widoczne w...
fot. Janusz Wojtowicz/PolskaPress/Gazeta Wrocławska

Krewetki w sosie

W Nowym Orleanie wpływy kuchni francuskiej są widoczne w sposobie podawania krewetek w sosie. Przyrządza się je na dużej ilości masła i podaje z chrupiącą bagietką. Wśród amerykańskich składników dopełniających smaku jest piwo i sos worcestershire.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

HIT DNIA
Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

Polecamy

Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

HIT DNIA
Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Co zjeść na Jarmarku Dominikańskim? Byłam, zjadłam i piszę, czy warto

O TYM SIĘ MÓWI
Co zjeść na Jarmarku Dominikańskim? Byłam, zjadłam i piszę, czy warto