1 z 6
Przewijaj galerię w dół
Pastéis de nata to tradycyjny przepis pochodzący z...
fot. Anna Daniluk

Pastéis de nata

Pastéis de nata to tradycyjny przepis pochodzący z Portugalii. Składa się z kremu budyniowego zapieczonego w chrupiącym cieście. Kliknij, aby zobaczyć galerię.

2 z 6
Słodki krem budyniowy doprawiany jest laską cynamonu i...
fot. Anna Daniluk

Pastéis de nata - składniki kremu

Słodki krem budyniowy doprawiany jest laską cynamonu i startą skórką z cytryny. Gotowy wypiek można posypać mielonym cynamonem, cukrem pudrem lub wymieszać oba produkty.

3 z 6
Pastéis de nata wykonuje się z dodatkiem syropu cukrowego....
fot. Anna Daniluk

Pastéis de nata - syrop cukrowy

Pastéis de nata wykonuje się z dodatkiem syropu cukrowego. Dzięki temu budyń jest bez grudek, a słodki smak równomiernie rozprowadza się po całym kremie.

4 z 6
Domowy budyń przygotowuje się z żółtek, skrobi kukurydzianej...
fot. Anna Daniluk

Pastéis de nata - budyń

Domowy budyń przygotowuje się z żółtek, skrobi kukurydzianej i mleka. Następnie łączy z syropem cukrowym i zapieka w cieście.

Pozostało jeszcze 1 zdjęcie.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Zobacz również

Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

HIT DNIA
Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA