1 z 14
Przewijaj galerię w dół
Poznaj przepis na ekspresowe paszteciki z ciasta...
fot. Katarzyny Puczyńska

Paszteciki z ciasta francuskiego

Poznaj przepis na ekspresowe paszteciki z ciasta francuskiego. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2 z 14
Do przygotowania pasztecików potrzebujesz 1 opakowanie...
fot. Katarzyny Puczyńska

Paszteciki z ciasta francuskiego. Krok 1

Do przygotowania pasztecików potrzebujesz 1 opakowanie ciasta francuskiego gotowego. Pamiętaj, by dobrze schłodzić je w lodówce przed pieczeniem.

3 z 14
Potrzebujesz także mięsny farsz. Możesz kupić gotowy pasztet...
fot. Katarzyny Puczyńska

Paszteciki z ciasta francuskiego. Krok 2

Potrzebujesz także mięsny farsz. Możesz kupić gotowy pasztet i po porostu doprawić go według uznania lub tak jak ja, zrobić farsz z mięsa z rosołu.

4 z 14
Mięso z rosołu odkrój od kości, zblenduj, zmiel w maszynce...
fot. Katarzyny Puczyńska

Paszteciki z ciasta francuskiego. Krok 3

Mięso z rosołu odkrój od kości, zblenduj, zmiel w maszynce lub bardzo drobno pokrój. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekaną w kostkę cebulkę i pieczarki. Dodaj mięso, wlej ok. pół szklanki wody lub bulionu i chwilę podsmaż.

Pozostało jeszcze 9 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Zobacz również

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek