1 z 9
Przewijaj galerię w dół
Ciasto z rabarbarem pachnie wanilią. Rabarbar nadaje...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto z rabarbarem gotowe

Ciasto z rabarbarem pachnie wanilią. Rabarbar nadaje kwaskowości. Tak pyszne że palce lizać! Na kolejnych zdjęciach zobaczysz, jak przygotować ciasto z rabarbarem krok po kroku.

2 z 9
Przygotowanie ciasta zacznij od umycia rabarbaru. Jeśli ma...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto z rabarbarem. Krok 1

Przygotowanie ciasta zacznij od umycia rabarbaru. Jeśli ma włóknistą skórkę, to ją obierz. Zazwyczaj młode łodygi rabarbaru nie wymagają obierania.

3 z 9
Następnie pokrój rabarbar na kawałki. W garnuszku rozpuść...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto z rabarbarem. Krok 2

Następnie pokrój rabarbar na kawałki. W garnuszku rozpuść masło. W misce wymieszaj sypkie składniki: mąkę ziemniaczaną, pszenną i proszek do pieczenia.

4 z 9
Jajka utrzyj z cukrem i wanilią na jasną masę. Nie...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto z rabarbarem. Krok 3

Jajka utrzyj z cukrem i wanilią na jasną masę. Nie wyłączając miksera dodaj masło oraz sypkie składniki.

Pozostały jeszcze 4 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Zobacz również

Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

HIT DNIA
Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu