1 z 12
Przewijaj galerię w dół
Tak jadaliśmy w dzieciństwie! Pyszny blok czekoladowy z masą...
fot. Katarzyna Puczyńska

Rarytas z czasów PRL. Przepis na blok czekoladowy, ale bez czekolady. Pyszny deser z mleka w proszku

Tak jadaliśmy w dzieciństwie! Pyszny blok czekoladowy z masą z mleka w proszku. Zobacz, jak go przygotować. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem

2 z 12
Blok czekoladowy, zwany także blokiem kryzysowym to...
fot. Katarzyna Puczyńska

Blok: prosty deser

Blok czekoladowy, zwany także blokiem kryzysowym to prawdziwy rarytas z czasów PRL.

3 z 12
Zacznij od przygotowania masy. W garnku rozpuść masło lub...
fot. Katarzyna Puczyńska

Blok czekoladowy. Krok 1

Zacznij od przygotowania masy. W garnku rozpuść masło lub margarynę, cukier, kakao i wodę. Pogotuj ok. 2 min.

4 z 12
Odstaw masę do ostygnięcia. Pokrusz herbatniki na kawałki
fot. Katarzyna Puczyńska

Blok czekoladowy. Krok 2

Odstaw masę do ostygnięcia. Pokrusz herbatniki na kawałki

Pozostało jeszcze 7 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Zobacz również

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem