1 z 12
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Rarytas z czasów PRL. Przepis na blok czekoladowy, ale bez czekolady. Pyszny deser z mleka w proszku
Tak jadaliśmy w dzieciństwie! Pyszny blok czekoladowy z masą z mleka w proszku. Zobacz, jak go przygotować. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem
2 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Blok: prosty deser
Blok czekoladowy, zwany także blokiem kryzysowym to prawdziwy rarytas z czasów PRL.
3 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Blok czekoladowy. Krok 1
Zacznij od przygotowania masy. W garnku rozpuść masło lub margarynę, cukier, kakao i wodę. Pogotuj ok. 2 min.
4 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Blok czekoladowy. Krok 2
Odstaw masę do ostygnięcia. Pokrusz herbatniki na kawałki