1 z 12
Przewijaj galerię w dół
Najlepszy sernik, o idealnym smaku i konsystencji,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Sernik królewski

Najlepszy sernik, o idealnym smaku i konsystencji, przygotujemy z sera twarogowego półtłustego, który sami zmielimy w maszynce lub przeciśniemy przez praskę. Jeśli jednak nie masz na to czasu, możesz kupić ser gotowy, czyli z wiaderka. Sernik królewski to pyszne ciasto na kakaowym spodzie. Zobacz, jak je przygotować. Kliknij obrazek i przesuwaj zdjęcia strzałką lub gestem.

2 z 12
Zagnieć kruche ciasto z mąki, posiekanego masła, żółtek,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Sernik królewski. Krok 1

Zagnieć kruche ciasto z mąki, posiekanego masła, żółtek, cukru, kakao i proszku do pieczenia. Podziel ciasto na 2/3 i 1/3. Obie części owiń folią spożywczą i schowaj do zamrażarki.

3 z 12
Ser razem z masłem przeciśnij przez praskę lub zmiel w...
fot. Katarzyna Puczyńska

Sernik królewski. Krok 2

Ser razem z masłem przeciśnij przez praskę lub zmiel w maszynce do mielenia. Jeśli lubisz bardzo gładkie serniki możesz tę czynność wykonać dwukrotnie.

4 z 12
W dużej misce ubij pianę z białek. Następnie w oddzielnym...
fot. Katarzyna Puczyńska

Sernik królewski. Krok 3

W dużej misce ubij pianę z białek. Następnie w oddzielnym naczyniu zmiksuj żółtka z cukrem i wanilią na jasną masę.

Pozostało jeszcze 7 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

HIT DNIA
Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Zobacz również

Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

HIT DNIA
Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu