5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Starte ziemniaki przełóż na gęste sitko i postaw na misce,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Bezbłędne placki ziemniaczane. Chrupiące i mało tłuste. Jeden szczegół robi wielką różnicę. Sprawdź przepis na pyszny i tani obiad

Placki ziemniaczane. Krok 3

Starte ziemniaki przełóż na gęste sitko i postaw na misce, by odcedzić z nich nadmiar wody. Po kilku minutach w misce z wodą z odcedzonych ziemniaków na dnie wytrąci się biała masa czyli skrobia. Ostrożnie odlej wodę, a gęstą skrobię wybierz łyżką. Dodaj ją do ziemniaków.

Zobacz również

To stanie się hitem internetu. Piłkarz Rakowa wyzywa kibiców [WIDEO]

To stanie się hitem internetu. Piłkarz Rakowa wyzywa kibiców [WIDEO]

Daniel Myśliwiec, trener Widzewa: Piłkarze nie otrzymali należytej nagrody

Daniel Myśliwiec, trener Widzewa: Piłkarze nie otrzymali należytej nagrody

Polecamy

Tradycyjny sernik z serków homogenizowanych. Prosty przepis na pyszne ciasto

Tradycyjny sernik z serków homogenizowanych. Prosty przepis na pyszne ciasto

Uwaga na ten pieprz! Jest wycofywany ze sklepów, bo zawiera pochodne ropy naftowej

Uwaga na ten pieprz! Jest wycofywany ze sklepów, bo zawiera pochodne ropy naftowej

Ekspresowe placki z serka homogenizowanego. Pyszne i szybkie śniadanie

Ekspresowe placki z serka homogenizowanego. Pyszne i szybkie śniadanie