5 z 21
Dodawaj stopniowo mak, aż masa się połączy.
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto makowa panienka. Krok 4

Dodawaj stopniowo mak, aż masa się połączy.

6 z 21
Miksuj, ciasto dodając na zmianę jajko i kilka łyżek mąki....
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto makowa panienka. Krok 5

Miksuj, ciasto dodając na zmianę jajko i kilka łyżek mąki. Rób tak, aż dodasz wszystkie jajka i całą mąkę. Na koniec wlej zapach migdałowy i wymieszaj.

7 z 21
Przełóż ciasto do blaszki (23 × 33 cm) wyłożonej papierem do...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto makowa panienka. Krok 6

Przełóż ciasto do blaszki (23 × 33 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.

8 z 21
Piecz ok. 35 min. w 170 stopniach.
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto makowa panienka. Krok 7

Piecz ok. 35 min. w 170 stopniach.

Pozostało jeszcze 12 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

HIT DNIA
Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Zobacz również

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie