2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wigilijny barszcz jest najpopularniejszą (ale nie jedyną)...
fot. Getty images/zdjęcie ilustracyjne

Barszcz czerwony czy grzybowa? To nie jedyne zupy, które rozpoczynają wigilijną kolację. Niektóre z nich zaskakują składnikami

Wigilijny barszcz na zakwasie

Wigilijny barszcz jest najpopularniejszą (ale nie jedyną) zupą, od której Polacy zaczynają wieczerzę. Jada się go m.in. w znacznej części Małopolski, na Warmii, Mazurach, Pomorzu, Kujawach, Lubelszczyźnie i Podlasiu. W niektórych domach króluje czysty barszcz, w innych podaje się go z uszkami, pasztecikami, a nawet z pierogami. Zobacz, jak przygotować tradycyjny barszcz wigilijny.

Zobacz również

Modele anatomiczne w Bibliotece SUM w Katowicach. Zobacz zdjęcia z wystawy

Modele anatomiczne w Bibliotece SUM w Katowicach. Zobacz zdjęcia z wystawy

Góry Opawskie: Skarb ukryty na polsko-czeskim pograniczu

Góry Opawskie: Skarb ukryty na polsko-czeskim pograniczu

Polecamy

Ten makaron ze szparagami i kurczakiem zrobisz w mig. Prosty i pyszny obiad

Ten makaron ze szparagami i kurczakiem zrobisz w mig. Prosty i pyszny obiad

Klasyczny kapuśniak z młodej kapusty na żeberkach. To danie nie ma sobie równych!

Klasyczny kapuśniak z młodej kapusty na żeberkach. To danie nie ma sobie równych!

Najlepszy sernik na spotkania w plenerze. Wystarczy zmieszać kilka składników

Najlepszy sernik na spotkania w plenerze. Wystarczy zmieszać kilka składników