1 z 6
Przewijaj galerię w dół

fot. 123rf.com/alpaksoy/zdjęcie ilustracyjne
Domowy przecier pomidorowy
Własnoręcznie przygotowane przeciery pomidorowe to znakomite produkty do zrobienia smakowitych i naturalnych zup. Proponujemy doprawić go tymiankiem i ząbkami czosnku.
2 z 6

fot. Anna Daniluk
Główka czosnku
Czosnek to doskonały dodatek do przecieru pomidorowego. W przepisie zachęcamy do użycia 8 ząbków na 2 kg dojrzałych pomidorów.
3 z 6

fot. pixabay.com/biancaberg/zdjęcie ilustracyjne
Tymianek
Do przecieru pomidorowego warto dodać świeże lub suszone zioła. Wśród nich świetnie sprawdzi się macierzanka tymianek.
4 z 6

fot. pixabay.com/Ralphs_Fotos/zdjęcie ilustracyjne
Pomidory rzymskie
Na przecier pomidorowy najlepsze będą pomidory o wydłużonym kształcie, ze zwartym miąższem i małą ilością pestek. Będą to pomidory śliwkowe lub rzymskie.