1 z 19
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto zebra
Zobacz, jak prosto możesz przygotować wyśmienite ciasto zebra. Kliknij galerie i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 19

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto zebra. Krok 2
Zacznij od odmierzenia wszystkich potrzebnych składników. Wszystkie powinny być w temperaturze pokojowej.
3 z 19

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto zebra. Krok 2
Oddziel białka od żółtek i prezlej je do miski. Zacznij ubijać białka ze szczyptą soli. Po chwili wsypuj stopniowo cukier i miksuj na sztywną pianę.
4 z 19

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto zebra. Krok 3
Zmniejsz obroty miksera i dodawaj kolejno: żółtka, olej i wodę gazowaną lub oranżadę. Możesz wzbogacić ciasto także odrobiną esencji waniliowej.