1 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Na początku powstania ziemniaki gotowano dla powstańców. Z...
fot. Narodowe Archiwum Cyfrowe/domena publiczna/zdjęci ilustracyjne

Zupa plujka, wrony i placki z żołędzi. Kuchnia polowa w Powstaniu Warszawskim. Co jedli powstańcy?

Ziemniaki

Na początku powstania ziemniaki gotowano dla powstańców. Z biegiem czasu sięgano po żołędzie i jęczmień. Na zdjęciu widać napełnianie worków ziemniakami w punkcie w dystrykcie lubelskim w latach 1939-1945.

Zobacz również

Dwie mieszkanki Warmii i Mazur oszukano na ponad 180 tysięcy złotych

Dwie mieszkanki Warmii i Mazur oszukano na ponad 180 tysięcy złotych

Siódma kwalifikacja olimpijska dla Polski w żeglarstwie!

Siódma kwalifikacja olimpijska dla Polski w żeglarstwie!

Polecamy

Ciasto mleczna kanapka to hit. Na imprezie zniknęło w 15 minut

Ciasto mleczna kanapka to hit. Na imprezie zniknęło w 15 minut

Takich flaczków jeszcze nie jedliście. Idealne danie prosto... z Neapolu

Takich flaczków jeszcze nie jedliście. Idealne danie prosto... z Neapolu

Masz taką mąkę w domu? Nie używaj, możesz mieć przez nią raka!

Masz taką mąkę w domu? Nie używaj, możesz mieć przez nią raka!