4 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Poznańskie rury (nazywane też trąbami lub dachówkami) to...
fot. Anna Łoś/archiwum Polska Press

Co można zjeść na cmentarzu? Niektóre przysmaki były znane jeszcze w czasach PRL-u. Poznaj regionalne produkty na Wszystkich Świętych

Poznańskie rury

Poznańskie rury (nazywane też trąbami lub dachówkami) to kruche ciasteczka w kształcie kwadratów o bokach o długości 15 cm. Są wygięte jak dachówki i mają charakterystyczne ząbkowanie na brzegach. Przygotowuje się je z miodu spadziowego, mąki, cukru i wody, ale przepis jest tajemnicą.

Zobacz również

Plaża nad Trzesieckiem w nowej odsłonie. Hangar i pomosty do renowacji [zdjęcia]

Plaża nad Trzesieckiem w nowej odsłonie. Hangar i pomosty do renowacji [zdjęcia]

Ręce opadają! Ta kobieta była tak pijana, że prawie zabrakło skali. Prowadziła auto!

NOWE
Ręce opadają! Ta kobieta była tak pijana, że prawie zabrakło skali. Prowadziła auto!

Polecamy

To danie poleca Glukozowa Bogini. Wypróbuj, gdy nie jesz węglowodanów

To danie poleca Glukozowa Bogini. Wypróbuj, gdy nie jesz węglowodanów

Sałatka z San Francisco do obiadu. Przepis z Glukozowej Rewolucji

Sałatka z San Francisco do obiadu. Przepis z Glukozowej Rewolucji

Najlepsza tarta z rabarbarem i bezą. Znika do ostatniego okruszka

Najlepsza tarta z rabarbarem i bezą. Znika do ostatniego okruszka