Agnieszka Romanowicz
dziennikarzGazeta PomorskaBydgoszcz
2 materiały
Z "Gazetą Pomorską" jestem związana od 2001 roku. Początkowo z działem miejskim w Bydgoszczy, potem z oddziałem w Świeciu, od 2022 r. zajmuję się przyrodą, rolnictwem i kuchnią. Interesuję się pszczelarswem i wszystkim, co związane z naturą.
Bigos noworoczny na szczęście. Takie ma składniki według kanonu polskiego bigosu
Bigos zjedzony 1 stycznia ma w nowym roku przynieść szczęście. Przesąd ten znany jest też w Holandii i Niemczech. Jakie są niezbędne składniki prawdziwego...
Skład miodu znają tylko pszczoły i badacze pyłku. Ich analizy zaskakują pszczelarzy
Miód gryczany nektarowy z Pojezierza Drawskiego został Miodem Roku 2022. Po zbadaniu go od mikroskopem okazało się, że to miód faceliowy. Pyłku gryki zawierał...