Urszula Sobol
dziennikarzNowinyRzeszów
2 materiały
Dziennikarz Nowin – z redakcją związana od marca 2012 roku. Zajmuje się tematyką kulturalną, tematami miejskimi, a także kulinarnymi. Autor książki "Kulinarne wędrówki po Podkarpaciu", unikatowej bazy wiedzy na temat podkarpackiej kuchni, trzy tomowej pozycji, wydanej przez Gazetę Codzienną "Nowiny". To nie tylko zbiór przepisów na regionalne potrawy, ale także opowieść o ludziach i miejscach. Ma to szczęście, że jej praca jest jednocześnie pasją. Ciągle w drodze. Szuka alternatywnych dróg rozwoju dla siebie i swoich dzieci, a także dobrych miejsc nie tylko w kraju, ale również za granicą. Propaguje Rodzicielstwo Bliskości i Porozumienie bez Przemocy.
Zupa szczawiowa. Nie wiesz jak ją ugotować? Podajemy sprawdzony przepis
Podajemy przepis, jak przygotować pyszną zupę ze szczawiu. Można ją podawać z połówkami ugotowanego na twardo jajka. Smacznego!
Ostry JOE/prezydencka - Pizza z Głogowa Młp. na cześć Joe Bidena [WIDEO]
Pizzeria Gusto w Głogowie Małopolskim od ponad tygodnia jest słynna niemal na całym świecie. Głośno o niej już nie tylko na Podkarpaciu i innych zakątkach...