Dolny Śląsk urzeka nie tylko malowniczymi krajobrazami. Kto “zapuścił się” w ten region Polski, musi spróbować tutejszej kuchni. Dania serwowane przez dolnośląskich restauratorów powstały w wyniku połączenia różnych kultur i tradycji kulinarnych z Polski, Czech, Niemiec i Kresów.
Na talerzu znajdziecie nie tylko kluski śląskie. Zobacz, co jeszcze zjesz na Dolnym Śląsku. Kliknij w galerię, a potem poruszaj się za pomocą STRZAŁEK lub GESTÓW w smartfonie.
Wideo
Pasta jajeczna z awokado
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji.
Zaloguj się lub załóż konto
Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.