Sałatka gyros z kurczakiem i kapustą pekińską
Sałatka gyros od lat podbija nasze serca. Jest prosta w wykonaniu, pożywna i bardzo smaczna. Zobaczcie przepis Koła Gospodyń Wiejskich!
Zakwas na żurek - to prostsze niż myślisz!
Jak zrobić domowy zakwas na żurek? Czym różni się barszcz biały od żurku? Jak długo można przechowywać zakwas na żurek? Miedzy innymi na te pytania odpowiada...
Pyszne naleśniki – na słono i słodko. Zobacz przepisy
Naleśniki to pomysł na pyszny obiad. Jak zrobić dobre, puszyste ciasto naleśnikowe i farsz do naleśników? Zebraliśmy najlepsze przepisy naszych Czytelników na...
Najwygodniejsze rozwiązania do organizacji kuchennych szafek
Dobra organizacja przestrzeni w kuchennych szafkach to podstawa, by wygodnie korzystać z kuchni. Zdradzamy najważniejsze zasady, których powinno się trzymać...
7 produktów, których powinieneś unikać podczas sezonu grillowego. Są niezdrowe
Majówka kojarzy się z długim weekendem i ogólnopolskim grillowaniem. Sklepy przeżywają wtedy oblężenie – zaopatrujemy się w mięsa, warzywa, dodatki i różne...
Co do jedzenia na drogę? Wypróbuj 9 pomysłów na zdrowe i smaczne przekąski
Chcesz mieć spokojną podróż na wakacje, przygotuj na drogę smaczne, domowe jedzenie. Wycieczki bywają nieprzewidywalne – mogą się wydłużyć lub wymagać...
Sposoby na świeżą i chrupiącą rzodkiewkę. Już nigdy nie zrobisz inaczej
Lubisz rzodkiewkę, ale nie wiesz, jak ją przechowywać? Mam dla ciebie dwa sprawdzone sposoby, które sprawią, że rzodkiewka będzie jędrna i chrupiąca. Zobacz, co...
Najlepsze masło czosnkowe do kanapek. Zrobisz je z 3 składników
Masełko czosnkowe to doskonały dodatek do pieczywa, a także dań z grilla. Mam dla ciebie najlepszy przepis na takie smarowidło. Proponuję doprawić je tzw....
Czy zdarza ci się odgrzewać te produkty? Jeśli tak, ryzykujesz zatrucie pokarmowe
Szacuje się, że rocznie w Polsce diagnozuje się ok. 30 tys. zatruć pokarmowych. Niewłaściwe przygotowanie oraz nieprawidłowe przechowywanie żywności zwiększa...
3 błędy, które popełniasz przy gotowaniu ryżu. Mogą kosztować cię zdrowie!
Nieodpowiednie gotowanie ryżu może zaszkodzić twojemu zdrowiu. Ważne jest zarówno przygotowanie go do gotowania, sam proces gotowania, jak i odpowiednie...
Rybiki cukrowe często pełzają po łazienkach i kuchniach. Tak się ich pozbędziesz
Rybiki cukrowe zwane są srebrzykami ze względu na połyskujące łuski na powłoce. Prowadzą tryb nocny, rzadko da się je więc wyłapać w ciągu dnia. Uwielbiają...
Zepsuty miód, czy to w ogóle jest możliwe?
Miód ma całkiem długą datę przydatności, a jeśli słoik będzie szczelnie zamknięty i odpowiednio przechowywany, miód można jeść nawet po określonej dacie. Zdarza...
Te osoby muszą uważać na dania z grilla. Sprawdź, kto powinien ich unikać
Grill to nieodłączny element polskiego sezonu wiosenno-letniego. W długie i krótkie weekendy w powietrzu unosi się kuszący zapach potraw z grilla. Kiełbaski,...
Potrawy z „chwastów”. Polecamy sprawdzone przepisy!
Znudziła ci się zwykła sałata i kupne warzywa? Proponujemy potrawy z wiosennych dzikich roślin. Sprawdź, jakie kulinarne cuda można przyrządzić z „chwastów”....
Sezon na truskawki 2024. Jak odróżnić polskie truskawki od importowanych?
Sezon na truskawki jeszcze na dobre się nie rozpoczął, ale warto znać zawczasu odpowiedź na pytanie: jak odróżnić polskie truskawki od zagranicznych. Gdy...
Ziemniaki polskie czy greckie? Na młode trzeba poczekać, najpierw wczesne
Młode ziemniaki, jajko sadzone i kefir. Brzmi jak idealny obiad, prawda? Ten zestaw będzie obowiązkowym daniem wschodzącego lata. Wielu z nas gubi się jednak w...
Gotujesz parówki w ten sposób? Narażasz całą rodzinę na ciężkie choroby
Parówki to szybkie i wygodne danie. Są w szczególności lubiane przez dzieci. Jeśli chcesz sięgać po nie od czasu do czasu, zobacz, jak powinno się gotować...
Tak powinno się myć truskawki. Opłukanie wodą nie wystarczy
Na bazarach niedługo zaczną pojawiać się pierwsze krajowe owoce sezonowe, jednak to dopiero czerwiec prawdziwie ugości nas smakami zbliżającego się lata. To...
Grill węglowy czy gazowy. Sprawdź, jaki sprzęt wybieramy do grillowania najczęściej
Zapowiada się bardzo ciepły weekend, co oznacza, że wiele osób będzie grillowało. Ile średnio wydajemy na grilla, jakie dania są najpopularniejsze, co pijemy...
Kupujesz kiełbasę na grilla? Przyjrzyj się jej składowi, może zaskoczyć
Wiosenne i letnie weekendy w Polsce pachną grillem. Powoli, nieśmiało rozpoczyna się sezon na grillowanie, które uskuteczniamy w weekendy, a na ruszt...
Czosnek polski a czosnek chiński. Łatwo je pomylić. Jak wybrać ten zdrowszy?
Często kupujemy główki czosnku, ale rzadko zastanawiamy się nad pochodzeniem produktu. Czosnek to czosnek. Okazuje się, że może być krajowy lub importowany z...
Zostały jajka po świętach? Tak długo są dobre do jedzenia gotowane i surowe
Jajka są popularnym elementem śniadań, składnikiem ciast i innych potraw. Wielkanoc jest okresem, gdy jemy ich szczególnie dużo. Więcej pojawia się też pytań,...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano wczoraj w kategorii Biuro tłumaczeń
Dodano wczoraj w kategorii Biuro tłumaczeń
Dodano wczoraj w kategorii Trener osobisty
Dodano wczoraj w kategorii Warsztat samochodowy