Nie tylko cebularz i forszmak! Te potrawy musisz znać jeżeli pochodzisz z Lubelszczyzny. Sprawdź listę

OPRAC.: Redakcja
Małgorzata Genca/ archiwum Kuriera Lubelskiego
Kuchnia Lubelszczyzny to nie tylko cebularz i forszmak! Te potrawy musisz znać jeżeli pochodzisz z województwa lubelskiego, przygotowywały je nasze mamy i babcie. Sprawdź czy jeszcze pamiętasz ich smak!

Kuchnia lubelska bazuje na prostocie oraz pożywności. Nie oznacza to jednak, że jest ona nudna. Bogate dziedzictwo kulinarne Lubelszczyzny powiązane jest z jej położeniem (znajduje się na styku kultur Wschodu i Zachodu) przez co paleta regionalnych potraw i smaków należy do różnorodnych, dowodem na to jest mnogość dań z naszego regionu, wpisanych na Listę Produktów Tradycyjnych.

Kliknij w przycisk „zobacz galerię” i przesuwaj zdjęcia w prawo, naciskając strzałkę lub przycisk NASTĘPNE.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pizza z burratą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.